14. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Cizrna se špenátem je lahodné a zdravé vegetariánské jídlo, které je plné vlákniny a živin. Tento recept kombinuje chutné kousky cizrny s čerstvým špenátem a aromatickou směsí koření. Jednoduché a rychlé přípravy, tento pokrm je skvělou volbou pro zdravou večeři. Nejenže je plný chuti, ale také poskytuje tělu důležité živiny. Vyzkoušejte toto lahodné jídlo a přidejte do svého jídelníčku zdravé a nutričně vyvážené jídlo.
Suroviny
- 400 g cizrny (uvařené)
- 200 g špenátu (čerstvého nebo mraženého)
- 2 cibule (nakrájené na kostičky)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 rajčata (oloupaná a nakrájená na kousky)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého kari koření
- 1 lžička červené papriky
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájená rajčata a nechte je vařit asi 5 minut, dokud se nerozpadnou.
- Přidejte koření (mletý kmín, koriandr, kurkumu, kari koření, červenou papriku) a promíchejte.
- Přidejte cizrnu a špenát a vařte dalších 5 minut, dokud se špenát nezmenší.
- Podle potřeby přidejte sůl a pepř.
- Pokud je směs suchá, přidejte malé množství vody.
- Podávejte teplé se zeleninovým přílohem podle vašeho výběru nebo s rýží.