14. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Cizrna se špenátem je lahodné a zdravé vegetariánské jídlo, které je plné vlákniny a živin. Tento recept kombinuje chutné kousky cizrny s čerstvým špenátem a aromatickou směsí koření. Jednoduché a rychlé přípravy, tento pokrm je skvělou volbou pro zdravou večeři. Nejenže je plný chuti, ale také poskytuje tělu důležité živiny. Vyzkoušejte toto lahodné jídlo a přidejte do svého jídelníčku zdravé a nutričně vyvážené jídlo.

Suroviny

  • 400 g cizrny (uvařené)
  • 200 g špenátu (čerstvého nebo mraženého)
  • 2 cibule (nakrájené na kostičky)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 rajčata (oloupaná a nakrájená na kousky)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého kari koření
  • 1 lžička červené papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte nakrájená rajčata a nechte je vařit asi 5 minut, dokud se nerozpadnou.
  3. Přidejte koření (mletý kmín, koriandr, kurkumu, kari koření, červenou papriku) a promíchejte.
  4. Přidejte cizrnu a špenát a vařte dalších 5 minut, dokud se špenát nezmenší.
  5. Podle potřeby přidejte sůl a pepř.
  6. Pokud je směs suchá, přidejte malé množství vody.
  7. Podávejte teplé se zeleninovým přílohem podle vašeho výběru nebo s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *