22. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna s rukolou.
zdroj: Recepty 24/7

Cizrna s rukolou – jednoduchý a zdravý recept plný chutí. Tato lahodná vegetariánská a veganská předkrmová varianta přinese do vaší kuchyně osvěžující změnu. Skvěle se hodí jako rychlé a lehké jídlo na oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tuto fantastickou kombinaci křupavé cizrny, lahodné rukoly, šťavnatých cherry rajčátek a svěžího citrónového dresinku. Snažte se o zdravý životní styl a dopřejte svému tělu potřebnou dávku vlákniny a vitamínů s tímto výživným receptem Cizrna s rukolou!

Suroviny

  • 200 g cizrny (vařená)
  • 100 g rukoly
  • 1 červená cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 100 g cherry rajčátek
  • 50 g černých oliv (bez pecek)
  • 50 g feta sýru (na kostičky)
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře

Postup

  1. Do misky přidejte nakrájenou cizrnu, rukolu, cibuli, cherry rajčátka, olivy a fetu sýr.
  2. Ve druhé míse smíchejte olivový olej, červený vinný ocet, sůl a pepř.
  3. Polejte připravenou zeleninu a sýr olejovou zálivkou.
  4. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
  5. Nechte salát odležet v lednici alespoň 30 minut, aby měl bohatší chuť.
  6. Před podáváním posypte salát mletým černým pepřem a podávejte chladný. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *