24. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna s rajčaty a špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Tento chutný recept na cizrnu s rajčaty a špenátem je ideální volbou pro vegetariány. Kombinace výživných cizrny, sladkých rajčat a čerstvého špenátu vytváří harmonickou paletu chutí. Tento jednoduchý a zdravý pokrm je bohatý na bílkoviny, vitamíny a minerály, působí jako výborný zdroj energie v každodenní stravě. Dopřejte si lahodné a vyvážené jídlo plné přírodních chutí s tímto receptem na použití cizrny s rajčaty a špenátem.

Suroviny

  • 250 g cizrny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 400 g rajčat ze zavařeniny
  • 200 g čerstvého špenátu, nasekaného
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Cizrnu namočte přes noc do vody.
  2. Uvařte cizrnu v nové vodě, dokud není měkká (asi 1 hodina).
  3. V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte rajčata ze zavařeniny a vařte 5 minut.
  5. Přidejte uvařenou cizrnu, čerstvý špenát a mletý kmín.
  6. Vše promíchejte a přiveďte k varu. Poté vařte na mírném plameni asi 10 minut.
  7. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  8. Servírujte teplé a můžete přidat chleba nebo rýži jako přílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *