22. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna s rajčaty a listovým špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a zdravé recept na cizrnu s rajčaty a listovým špenátem. Tato jednoduchá veganská a vegetariánská pochoutka je plná chutí a vitamínů. Vyzkoušejte ji na oběd či večeři a dopřejte svému tělu zdravý a vyvážený pokrm. Sledujte krok za krokem náš recept a uvařte si lahodné jídlo plné zdraví.

Suroviny

  • 1 konzerva cizrny
  • 2 rajčata
  • 2 hrsti čerstvého listového špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Cizrnu opláchněte a nechte okapat.
  2. Rajčata nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek nadrobno nasekejte.
  3. Na pánvi si rozperte olej a v něm zpěníme cibuli a česnek.
  4. Přidejte rajčata a restujte, dokud se rajčata nerozmačkají.
  5. V smažáku si připravte listový špenát.
  6. Přidejte cizrnu, kmín, papriku, sůl a pepř podle chuti.
  7. Přidejte i špenát a promíchejte.
  8. Připravené pokrm podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *