12. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na cizrnu s rajčaty a česnekem. Tato jednoduchá a chutná veganská pokrm je plný vlákniny a bílkovin, které potěší vaše chuťové buňky i vaše tělo. Skvělá alternativa k tradičním masovým jídlům, která osloví i ty nejnáročnější gurmány.
Suroviny
- 1 plechovka cizrny
- 3 rajčata
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
- pepř
- čerstvý petržel
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej.
- Přidejte na plátky nakrájený česnek a orestujte ho dozlatova.
- Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a nechte je krátce provařit.
- Přidejte sceděnou cizrnu a promíchejte s rajčaty a česnekem.
- Osolte, opepřete a nechte krátce prohřát.
- Servírujte posypané nasekanou čerstvou petrželí.