30. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na cizrnu s květákem a kokosovým mlékem. Tato exotická kombinace přinese do vaší kuchyně nové a zajímavé chutě. Zdravá a vydatná večeře, kterou dokonale doplní exotické koření a hladká textura kokosového mléka. S tímto receptem se budou cítit spokojení i ti nejnáročnější gurmáni. S námi si snadno připravíte chutné jídlo pro celou rodinu. Nečekejte a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 1 plechovka cizrny
- 1 menší hlava květáku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek. Květák rozemelte na menší růžičky.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek. Přidejte kurkumu a promíchejte.
- Přidejte květák a cizrnu, zalijte kokosovým mlékem a nechte povařit asi 15 minut na mírném ohni, dokud se květák nezměkne.
- Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo samostatně.