22. 7. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na cizrnu s kokosovým mlékem a tajským kari, který vás jistě dostane svou exotickou chuťovou kombinací. Připraveno s láskou a lehkou rukou, tento pokrm je skvělou volbou jak pro vegetariány, tak i vyznavače tajské kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést tajemstvím orientálních chutí!
Suroviny:
- 1 plechovka cizrny
- 400 ml kokosového mléka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžíce tajského kari koření
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a necháme chvíli restovat.
- Nasypeme tajské kari koření a důkladně promícháme.
- Přilijeme kokosové mléko a přidáme cizrnu sceděnou z nálevu.
- Necháme provařit asi 10 minut, dokud se nespojí chutě a omáčka nezhoustne.
- Případně můžeme dochutit solí a pepřem.
- Podáváme s rýží nebo naan chlebem.