22. 7. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna s kokosovým mlékem a tajským kari
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na cizrnu s kokosovým mlékem a tajským kari, který vás jistě dostane svou exotickou chuťovou kombinací. Připraveno s láskou a lehkou rukou, tento pokrm je skvělou volbou jak pro vegetariány, tak i vyznavače tajské kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést tajemstvím orientálních chutí!

Suroviny:

  • 1 plechovka cizrny
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíce tajského kari koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a necháme chvíli restovat.
  3. Nasypeme tajské kari koření a důkladně promícháme.
  4. Přilijeme kokosové mléko a přidáme cizrnu sceděnou z nálevu.
  5. Necháme provařit asi 10 minut, dokud se nespojí chutě a omáčka nezhoustne.
  6. Případně můžeme dochutit solí a pepřem.
  7. Podáváme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *