7. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna s kokosovým mlékem a špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné exotické jídlo – cizrnu s kokosovým mlékem a špenátem. Tento recept spojuje bohatou chuť kokosového mléka s lahodnou cizrnou a osvěžujícím špenátem. Skvělá volba pro vegetariány i milovníky exotické kuchyně. Zjistěte, jak snadno připravit tento lahodný pokrm doma a užijte si ho s celou rodinou.

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200g čerstvého špenátu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme na kostičky nakrájený čerstvý špenát a necháme chvíli podusit, dokud špenát zmenší svůj objem.
  3. Přidáme cizrnu s kokosovým mlékem, kmínem a necháme provařit dalších pár minut.
  4. Osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Podáváme s rýží nebo naan chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *