30. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Cizrna s kokosovým mlékem je výjimečně chutný vegetariánský pokrm, který vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou exotickou chutí. Tato chuťově vyvážená kombinace sladké cizrny, kokosového mléka a aromatických koření vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. Navíc je tento recept přirozeně bezlepkový a veganský, což jej činí vhodným pro širokou škálu strávníků. Připravit cizrnu s kokosovým mlékem je snadné a rychlé, a přesto si můžete vychutnat jeho bohatý a plný chuťový profil. Dopřejte si tuhle lahůdku plnou zdravých bílkovin a vlákniny, která udělá radost nejen vašemu jídelníčku, ale také žaludku.

Suroviny

  • 400 g cizrny (uvařené)
  • 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • ½ lžičky mleté papriky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 400 g rajčat (nasekaná)
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu (nasekaná)

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek a všechny koření (kurkumu, koriandr, kmín, římský kmín a papriku). Směs promíchejte a vařte asi 1 minutu, dokud se koření nezačne uvolňovat vůně.
  3. Přidejte uvařenou cizrnu, kokosové mléko a rajčata. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Vše promíchejte a vařte asi 10 minut na středním ohni, dokud se omáčka nezahustí.
  5. Podávejte s rýží nebo chlebem a posypte nasekanou petrželkou nebo koriandrem na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *