10. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna s kari a kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na lahodné jídlo „Cizrna s kari a kokosovým mlékem“ je ideální volbou pro ty, kteří milují exotické chutě. Hlavní surovinou je cizrna, kterou zakomponujeme do pikantního kari koření a zjemníme kokosovým mlékem. Kombinace těchto ingrediencí vytváří bohatou a zároveň lehkou chuťovou explozi. Recept je jednoduchý na přípravu a jistě potěší jak vegetariány, tak i ty, kteří preferují maso. Vyzkoušejte tento recept a okořeňte svá jídla s indickým nádechem!

Suroviny

  • 250 g cizrny (naložené nebo sušené)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Propláchněte cizrnu a nechte ji namočenou přes noc, pokud používáte sušenou cizrnu.
  2. Pokud používáte naloženou cizrnu, nechte ji okapat.
  3. V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezačnou měkknout a lehce zesklovatět.
  4. Přidejte kari koření a cizrnu a řádně promíchejte, aby se koření spojilo se zbytkem ingrediencí.
  5. Podlijte směs vodou a nechte vařit asi 30 minut, dokud cizrna nezměkne. Případně podlejte v průběhu vaření vodou, pokud je cizrna příliš hustá.
  6. Přidejte kokosové mléko a osolte a opepřete podle chuti. Promíchejte a nechte vařit dalších 10 minut.
  7. Hotovou cizrnu s kari a kokosovým mlékem podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *