29. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Cizrna s hummusem – jednoduchý a zdravý recept, který vám přinese lahodné chvíle radosti. Svěží cizrna se směsí sezamové pasty, olivového oleje, citronové šťávy a česneku je ideální kombinace pro výborněch a chutných hummus. Vychutnejte si tento recept jako přílohu k hlavnímu jídlu, dip nebo dokonce jako samostatné jídlo. Vaše chuťové pohárky vám za to budou vděčné!
Suroviny
- 400 g cizrny (z konzervy)
- 3 lžíce tahini (sezamová pasta)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého koriandru
- 1/4 lžičky mleté papriky
- 1/4 lžičky mletého kajenského pepře
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Procedíme cizrnu z konzervy a opláchneme pod tekoucí vodou.
- V mixéru smícháme cizrnu, tahini, olivový olej, stroužky česneku, citronovou šťávu, kmín, sůl, koriandr, papriku a kajenský pepř.
- Mixujeme, dokud nevznikne hladká a krémová hmota.
- Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Hummus servírujeme s plátky čerstvé zeleniny, pečivem nebo tortilovými lupínky.