8. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si vynikající veganské jídlo – cizrnu s fazolkami a rýží! Tato jednoduchá a chutná kombinace je plná bílkovin a vlákniny, které dodají vašemu tělu potřebné živiny. Recept je vhodný pro všechny, kteří se chtějí stravovat zdravě a udržovat si vyváženou stravu. Navíc, příprava je snadná a rychlá. Přidejte do vaší jídelníčku toto výživné jídlo a užijte si jeho vynikající chuť!
Suroviny
- 200 g cizrny
- 200 g fazolí
- 200 g rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 l vody
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Cizrnu a fazole nechte přes noc namočené ve vodě.
- Následující den cizrnu a fazole scedíme a opláchneme pod tekoucí vodou.
- Do velkého hrnce přidáme olej a rozpálíme.
- Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a opékáme, dokud nejsou cibule sklovitá.
- Přidáme cizrnu a fazole a smažíme ještě několik minut.
- Přidáme vodu a přivedeme k varu.
- Snížíme plamen, přikryjeme hrnec pokličkou a necháme vařit asi 1 hodinu, dokud cizrna není měkká.
- Mezitím uvaříme rýži podle návodu na obalu.
- Hrnec s cizrnou a fazolemi odstavíme od ohně a přidáme uvařenou rýži.
- Osolíme a opepříme podle chuti a promícháme.
- Cizrnu s fazolkami a rýži podáváme teplou.