9. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna na rýži s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte chuťový zážitek z Indie? Vyzkoušejte náš recept na tradiční indické jídlo – cizrnu na rýži s rajčaty. Kombinace koření, voňavé rýže a sladkých rajčat vás jistě oslní. Připravte si toto exotické jídlo doma a nechte se unést vůní orientální kuchyně. S naším receptem na cizrnu na rýži s rajčaty se proměňte v kuchařského mistra!

Suroviny

  • 200 g cizrny
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti
  • 250 g vařené rýže
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Nejprve si namočte cizrnu přes noc do vody. Poté ji sceďte a opláchněte.
  2. Cizrnu dejte vařit do hrnce s dostatečným množstvím vody. Přiveďte k varu a vařte přibližně 1-2 hodiny, dokud nebude cizrna měkká.
  3. Mezitím si připravte zeleninu. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemnou kostičku. Rajčata nakrájejte na menší kousky. Česnek prolisujte nebo nakrájejte na velmi jemno.
  4. Na pánvi zahřejte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a osmahněte dozlatova.
  5. Přidejte rajčata a prověřte je asi 5 minut, dokud se nerozpadnou a neuvolní své šťávy.
  6. Přisypte mletý kmín, mletý koriandr, kurkumu, sůl a pepř podle chuti. Promíchejte a nechte chvíli povařit.
  7. Přidejte vařenou cizrnu a směs vařte dalších 10 minut, aby se všechny chutě propojily. Případně přidávejte vodu, pokud se vám zdá, že je směs příliš suchá.
  8. V samostatném hrnci uvařte rýži podle návodu na balení.
  9. Suroviny promíchejte a podávejte s uvařenou rýží. Ozdobte čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *