16. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na cizrnu na kari se špenátem. Tato indická specialita je plná exotických chutí a zároveň velmi zdravá. Snadno připravitelná a skvělá volba pro vegetariány i milovníky indické kuchyně. Nechte se okouzlit směsicí kari, špenátu a cizrny!
Suroviny
- 1 plechovka cizrny
- 2 lžíce kari koření
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 200g čerstvého špenátu
- 400ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli a česnek, dokud nezačnou být sklovité.
- Přidáme kari koření a smícháme, aby se všechny chutě propojily.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme provařit asi 5 minut.
- Přidáme cizrnu a necháme vařit dalších 10 minut.
- Nakonec přidáme nasekaný špenát a necháme chvíli provařit, dokud nezměkne.
- Ochutnáme a případně dosolíme či opepříme podle chuti.
- Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.