2. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna na kari
zdroj: Recepty 24/7

Cizrna na kari je chutný a lahodný český recept plný exotických chutí. Tato vegetariánská pochoutka spojuje klasický český příklad – cizrnu – s indickým kořením. Připravuje se jednoduše a rychle a je skvělou alternativou k masovým pokrmům. Pojďte si užít toto bohaté jídlo s velkým obdivem a pochutnejte si na kari kořeněné cizrny, která vás zaručeně nadchne svou jedinečnou chutí a vůní.

Suroviny

  • 2 hrnky varem převařené cizrny
  • 1 velká cibule, nakrájená na drobno
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • Sůl a pepř na dochucení
  • Snítky čerstvé koriandru, na ozdobu

Postup

  1. V hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli dohněda.
  2. Přidejte česnek a smažte ho společně s cibulí 1-2 minuty, dokud nezačne vonět.
  3. Přidejte kari koření, kurkumu, koriandr a kmín. Promíchejte a nechte chvíli pod pokličkou dusit na středním ohni.
  4. Přidejte převařenou cizrnu a dobře promíchejte, aby se koření dobře rozložilo po cizrně.
  5. Přidejte kokosové mléko a dobře promíchejte. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimální a vařte 15-20 minut, dokud se omáčka nezahustí.
  6. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  7. Servírujte horké a ozdobte čerstvými lístky koriandru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *