2. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Cizrna na kari je chutný a lahodný český recept plný exotických chutí. Tato vegetariánská pochoutka spojuje klasický český příklad – cizrnu – s indickým kořením. Připravuje se jednoduše a rychle a je skvělou alternativou k masovým pokrmům. Pojďte si užít toto bohaté jídlo s velkým obdivem a pochutnejte si na kari kořeněné cizrny, která vás zaručeně nadchne svou jedinečnou chutí a vůní.
Suroviny
- 2 hrnky varem převařené cizrny
- 1 velká cibule, nakrájená na drobno
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička soli
- 1 plechovka kokosového mléka
- Sůl a pepř na dochucení
- Snítky čerstvé koriandru, na ozdobu
Postup
- V hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli dohněda.
- Přidejte česnek a smažte ho společně s cibulí 1-2 minuty, dokud nezačne vonět.
- Přidejte kari koření, kurkumu, koriandr a kmín. Promíchejte a nechte chvíli pod pokličkou dusit na středním ohni.
- Přidejte převařenou cizrnu a dobře promíchejte, aby se koření dobře rozložilo po cizrně.
- Přidejte kokosové mléko a dobře promíchejte. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimální a vařte 15-20 minut, dokud se omáčka nezahustí.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte horké a ozdobte čerstvými lístky koriandru.