Recept na chutnou a vydatnou čínskou cizrnovou směs připravenou v indickém stylu. Kombinace koření a ingrediencí, jako je koriandr, kurkuma a čerstvé bylinky, dodávají této jednoduché a zdravé stravovací volbě jedinečnou chuť a vůni. Připravte si tuto jedinečnou čínskou pochoutku a rozdováděte své chuťové buňky.

Suroviny

  • 250 g cizrny (naložené nebo vařené)
  • 1 středně velká cibule (nakrájená na drobné kousky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 rajče (nakrájené na kousky)
  • 2 lžíce indického koření garam masala
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej
  • pažitka nebo koriandr na ozdobu (nasekané)

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte je, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte rajče a smažte je asi 2 minuty, než se změkne.
  4. Přidejte garam masala, kurkumu a koriandr. Promíchejte a smažte asi 1 minutu.
  5. Přidejte cizrnu a smažte ji se směsí koření až do zahřátí. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  6. Podávejte horké posypané nasekanou pažitkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *