Recept na chutnou a vydatnou čínskou cizrnovou směs připravenou v indickém stylu. Kombinace koření a ingrediencí, jako je koriandr, kurkuma a čerstvé bylinky, dodávají této jednoduché a zdravé stravovací volbě jedinečnou chuť a vůni. Připravte si tuto jedinečnou čínskou pochoutku a rozdováděte své chuťové buňky.
Suroviny
- 250 g cizrny (naložené nebo vařené)
- 1 středně velká cibule (nakrájená na drobné kousky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 rajče (nakrájené na kousky)
- 2 lžíce indického koření garam masala
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- pažitka nebo koriandr na ozdobu (nasekané)
Postup
- Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte je, dokud nezezlátnou.
- Přidejte rajče a smažte je asi 2 minuty, než se změkne.
- Přidejte garam masala, kurkumu a koriandr. Promíchejte a smažte asi 1 minutu.
- Přidejte cizrnu a smažte ji se směsí koření až do zahřátí. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte horké posypané nasekanou pažitkou nebo koriandrem.