23. 1. 2025
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na cizrnu masala s kokosovým mlékem. Kombinace exotických koření a krémového kokosového mléka vytvoří neodolatelně aromatickou a lahodnou indickou chuť. Skvělá volba pro vegetariány i milovníky pálivých pokrmů. S tímto receptem si jednoduše připravíte lahodné jídlo plné exotických chutí a vůní. Nenechte si ujít tuto výjimečnou kulinářskou zkušenost!
Suroviny:
- 1 hrnek sušené cizrny
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- 400ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejprve namočte sušenou cizrnu přes noc ve vodě.
- Odeberte cizrnu ze vody a propláchněte ji pod tekoucí vodou. Natvrdo ji nechte vařit ve velkém hrnci s vodou asi 1 hodinu, dokud není měkká.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli a česnek, dokud nezačnou hnědnout.
- Přidejte všechny koření – kurkumu, kmín, koriandr a papriku, a nechte chvíli restovat, aby vypustily své vůně.
- Přidejte kokosové mléko a vařte směs asi 5 minut, dokud se zahustí.
- Přidejte uvařenou cizrnu do omáčky a promíchejte. Osolte a opepřete podle potřeby.
- Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo kokosového mléka.
- Podávejte horké s rýží nebo chlebem. Dobrou chuť!