14. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Cizrna Masala je klasické indické jídlo plné bohatých a exotických chutí. Tento recept kombinuje výrazné, kořeněné indické koření s lahodnou cizrňovou omáčkou, která je zaručeně jedinečná. Užijte si kousky měkké cizrny ve spojení s aromatickými bylinkami a ochucovadly, abyste vytvořili jedinečnou chuťovou explozi. Recept je snadno připravitelný a rozhodně stojí za to vyzkoušet. Překvapte své smysly tímto lahodným indickým pokrmem plným výjimečnosti a chutí!
Suroviny
- 2 hrnky cizrny (uchované ve vodě přes noc)
- 2 lžíce oleje
- 1 střední cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (přepíchnuté)
- 1 lžíce čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- 2 rajčata (nakrájená na kostky)
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička garam masaly
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- 1 červená paprika (nakrájená na kostičky)
- 2 zelené chilli papričky (nasekané)
- Sůl podle chuti
- Čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu
Postup
- Cizrnu dobře opláchněte a nechte ji v sítku odkapat.
- Ve velkém hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli, česnek a zázvor až do zlatavé barvy.
- Přidejte rajčata a smažte je do měkka.
- Přidejte kurkumu, koriandr, kmín, garam masalu a kardamom. Dobře promíchejte.
- Přidejte cizrnu, nakrájenou papriku, chilli papričky a sůl. Promíchejte.
- Přidejte dostatek vody, aby se všechny suroviny ponořily.
- Pokud vaříte v hrnci pod tlakem, vařte cizrnu masala 15-20 minut. V případě vaření v normálním hrnci vařte cizrnu masala přibližně 1 hodinu, dokud není cizrna měkká.
- Před podáváním ozdobte cizrnu masala nasekanou petrželkou nebo koriandrem.