14. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Cizrna Masala
zdroj: Recepty 24/7

Cizrna Masala je klasické indické jídlo plné bohatých a exotických chutí. Tento recept kombinuje výrazné, kořeněné indické koření s lahodnou cizrňovou omáčkou, která je zaručeně jedinečná. Užijte si kousky měkké cizrny ve spojení s aromatickými bylinkami a ochucovadly, abyste vytvořili jedinečnou chuťovou explozi. Recept je snadno připravitelný a rozhodně stojí za to vyzkoušet. Překvapte své smysly tímto lahodným indickým pokrmem plným výjimečnosti a chutí!

Suroviny

  • 2 hrnky cizrny (uchované ve vodě přes noc)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 střední cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (přepíchnuté)
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
  • 2 rajčata (nakrájená na kostky)
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička garam masaly
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • 1 červená paprika (nakrájená na kostičky)
  • 2 zelené chilli papričky (nasekané)
  • Sůl podle chuti
  • Čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu

Postup

  1. Cizrnu dobře opláchněte a nechte ji v sítku odkapat.
  2. Ve velkém hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli, česnek a zázvor až do zlatavé barvy.
  3. Přidejte rajčata a smažte je do měkka.
  4. Přidejte kurkumu, koriandr, kmín, garam masalu a kardamom. Dobře promíchejte.
  5. Přidejte cizrnu, nakrájenou papriku, chilli papričky a sůl. Promíchejte.
  6. Přidejte dostatek vody, aby se všechny suroviny ponořily.
  7. Pokud vaříte v hrnci pod tlakem, vařte cizrnu masala 15-20 minut. V případě vaření v normálním hrnci vařte cizrnu masala přibližně 1 hodinu, dokud není cizrna měkká.
  8. Před podáváním ozdobte cizrnu masala nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *