17. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna a zeleninový ragú
zdroj: Recepty 24/7

Cizrna a zeleninový ragú je lahodný a výživný recept, který spojuje chuťovou dokonalost cizrny se skvělou kombinací čerstvé zeleniny. Tento plný a zdravý pokrm je ideální pro vegetariány i všechny milovníky dobrého jídla. Připravte si ho jednoduše a rychle a užijte si jedinečnou kombinaci chutí a vůní.

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny (400 g), opláchnutá a okapaná
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 středně velké mrkve, na kolečka
  • 2 stonky řapíkatého celeru, na plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 400 g loupaných rajčat z plechovky
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli, mrkev, celer a česnek, dokud nezměknou.
  2. Přidejte mletý kmín, rajčatovou pastu a mletou sladkou papriku. Směs promíchejte a vařte asi 2 minuty.
  3. Přilijte loupaná rajčata a zeleninový vývar. Přiveďte k varu a vařte na středním ohni asi 10 minut, dokud se omáčka mírně nesmaže.
  4. Přidejte cizrnu, citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem podle chuti. Vařte dalších 5 minut.
  5. Servírujte teplé s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *