17. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Cizrna a zeleninový ragú je lahodný a výživný recept, který spojuje chuťovou dokonalost cizrny se skvělou kombinací čerstvé zeleniny. Tento plný a zdravý pokrm je ideální pro vegetariány i všechny milovníky dobrého jídla. Připravte si ho jednoduše a rychle a užijte si jedinečnou kombinaci chutí a vůní.
Suroviny
- 1 plechovka cizrny (400 g), opláchnutá a okapaná
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 středně velké mrkve, na kolečka
- 2 stonky řapíkatého celeru, na plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 400 g loupaných rajčat z plechovky
- 250 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce citronové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli, mrkev, celer a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte mletý kmín, rajčatovou pastu a mletou sladkou papriku. Směs promíchejte a vařte asi 2 minuty.
- Přilijte loupaná rajčata a zeleninový vývar. Přiveďte k varu a vařte na středním ohni asi 10 minut, dokud se omáčka mírně nesmaže.
- Přidejte cizrnu, citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem podle chuti. Vařte dalších 5 minut.
- Servírujte teplé s rýží nebo pečivem.