17. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Cizrna a špenát v kari.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné recept na ⁢cizrnu a‌ špenát v kari, ⁣který je plný exotických ⁣chutí a zdravých ingrediencí. Tento jednoduchý ​a vydatný pokrm je ideální pro ‍vegetariány i milovníky kari. ‌Podívejte‍ se na náš recept a připravte si ho doma!

Suroviny:

  • 1 plechovka cizrny (400g)
  • 200g čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ⁣lžíce ⁣oleje
  • 2​ lžíce ⁢kari koření
  • 200ml ⁣kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve si ‌připravíme všechny suroviny. ‌Cizrnu opláchneme pod⁢ tekoucí ⁤vodou a ⁣necháme okapat. Špenát omyjeme a nasekáme⁤ na menší‍ kousky. Cibuli a česnek oloupeme⁣ a jemně nakrájíme.
  2. Na pánvi si‌ rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli spolu s česnekem. ⁣Přidáme kari koření a necháme chvíli ⁣restovat, ⁤dokud ⁢se vůně‍ kari ‍neuvolní.
  3. Poté přidáme cizrnu a špenát do pánve a promícháme s kari a cibulí. Podlijeme kokosovým⁣ mlékem a⁢ necháme vařit asi‍ 10 ‍minut, dokud ⁣se všechny ‍chutě spojí.
  4. Případně ⁢můžeme dochutit solí a pepřem podle ‌chuti.⁢ Podáváme s rýží nebo ⁤naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *