17. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na cizrnu a špenát v kari, který je plný exotických chutí a zdravých ingrediencí. Tento jednoduchý a vydatný pokrm je ideální pro vegetariány i milovníky kari. Podívejte se na náš recept a připravte si ho doma!
Suroviny:
- 1 plechovka cizrny (400g)
- 200g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kari koření
- 200ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Cizrnu opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Špenát omyjeme a nasekáme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
- Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli spolu s česnekem. Přidáme kari koření a necháme chvíli restovat, dokud se vůně kari neuvolní.
- Poté přidáme cizrnu a špenát do pánve a promícháme s kari a cibulí. Podlijeme kokosovým mlékem a necháme vařit asi 10 minut, dokud se všechny chutě spojí.
- Případně můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti. Podáváme s rýží nebo naan chlebem.