30. 1. 2025
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční český cizrak s masem a fazolemi. Tento jednoduchý jídlo je plné chuti a bude skvělou volbou pro celou rodinu. Podívejte se na náš recept a užijte si lahodnou kombinaci cizraku, masa a fazolí. Vaše chuťové buňky vám poděkují!
Suroviny
- 400g cizrakového masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 400g fazolí
- 400g rajčat
- 1 lžička papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi osmažte cizrakové maso, dokud nebude zlatavě hnědé.
- Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a papriku a osmažte do měkka.
- Přidejte fazole, rajčata, papriku, kmín, mletou papriku, sůl a pepř.
- Vše promíchejte a vařte asi 20 minut, aby se chutě propojily.
- Po uvaření podávejte s chlebem nebo rýží.