14. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Čili bulgogi
zdroj: Recepty 24/7

Čili bulgogi je korejské jídlo plné chuti a koření. Tento recept vás naučí připravit ohromující jídlo s kombinací jemného hovězího masa, čili omáčky a různých zeleninových příloh. Připravte se na chuťovou explozi, kterou si budete přát zopakovat. Zároveň vám ukážeme, jak připravit čili bulgogi jednoduše a rychle. S tímto receptem si můžete vychutnat autentickou korejskou kuchyni přímo v pohodlí vašeho domova.

Suroviny

  • 500g hovězího masa (např. roštěnec)
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce čili omáčky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na tenké plátky nakrájíme hovězí maso.
  2. Česnek očistíme a nakrájíme na jemno.
  3. V míse smícháme sezamový olej, sójovou omáčku, med, čili omáčku, mletý koriandr, mletý kmín, sůl a pepř.
  4. Přidáme nakrájený česnek a směs důkladně promícháme.
  5. Do marinády přidáme nakrájené plátky masa a necháme je v ní marinovat minimálně 1 hodinu (nejlépe přes noc) v lednici.
  6. Po marinování maso opečeme na grilu nebo na rozpálené pánvi po obou stranách dozlatova.
  7. Hotové čili bulgogi podáváme s rýží nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *