19. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Cibulová polévka s květákem.
zdroj: Recepty 24/7

Cibulová polévka s květákem je lahodný a zdravý pokrm plný chuti a živin. Tato klasická polévka spojuje bohatou cibulovou chuť s jemným květákem, který dodává do jídla zdravé vlákniny a vitamíny. Naše receptura vám říká, jak jednoduše a rychle připravit tuto příjemnou a sýrovou polévku, která se hodí jak pro každodenní obědy, tak i pro slavnostní příležitosti. Vyzkoušejte naši cibulovou polévku s květákem a nechte se unést její vynikající chutí a vůní.

Suroviny

  • 1 střední cibule
  • 1 střední květák
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 l vývaru (zeleninový nebo kuřecí)
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl podle chuti
  • čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a květák rozdělíme na menší růžičky.
  2. V hrnci zahřejeme olivový olej a přidáme cibuli. Smažíme ji dozlatova.
  3. Přidáme květák, česnek, tymián a majoránku. Osolíme a opepříme.
  4. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu na střední a vaříme asi 20 minut, dokud není květák měkký.
  5. Hotovou polévku rozmixujeme dohladka pomocí mixéru nebo šťouchadla na brambory.
  6. Před podáváním můžeme polévku dosolit a dochutit podle potřeby.
  7. Servírujeme horkou s čerstvým chlebem nebo krutony.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *