17. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Cibulová polévka s křupavým bagetem je lahodná a tradiční česká polévka, která vás jistě zahřeje. Tato polévka je připravována s opětovně smaženými cibulkami, které jí dodávají bohatou chuť a výraznou sladkou caramelovou aromu. V kombinaci s domácím křupavým bagetem, které slouží jako skvělý doplněk, vytvoříte jídlo, které si zamilujete. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na cibulovou polévku s křupavým bagetem a užijte si lahodnou českou kuchyni!
Suroviny
- 4 středně velké cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 2 lžičky cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 litr kuřecího vývaru
- 4 plátky tvrdého sýra (např. eidam nebo ementál)
- 4 plátky čerstvého bagetového chleba
- 1 stroužek česneku
Postup
- Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
- V hrnci zahřejte olej a máslo. Přidejte cibuli a nechte ji dusit na středním plameni asi 15 minut, dokud nezměkne a zezlátne.
- Přidejte cukr, sůl a pepř a smažte cibuli, dokud nekaramelizuje, asi 5 minut.
- Přidejte mouku a za stálého míchání smažte ještě asi 2 minuty.
- Postupně přilévejte kuřecí vývar a za stálého míchání vařte polévku asi 15 minut, než zhoustne.
- Mezitím si připravte křupavý baget. Plátky chleba opečte na grilu nebo v toustovači.
- Jemně opečené plátky chleba si natřete na jedné straně prolisovaným česnekem.
- Vmisťte do každého tvořísku plátek sýra a nechte se rozehřát a rozpustit.
- Hotovou polévku podávejte hned s křupavým bagetem.