17. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Cibulová polévka s křupavým bagetem
zdroj: Recepty 24/7

Cibulová polévka s křupavým bagetem je lahodná a tradiční česká polévka, která vás jistě zahřeje. Tato polévka je připravována s opětovně smaženými cibulkami, které jí dodávají bohatou chuť a výraznou sladkou caramelovou aromu. V kombinaci s domácím křupavým bagetem, které slouží jako skvělý doplněk, vytvoříte jídlo, které si zamilujete. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na cibulovou polévku s křupavým bagetem a užijte si lahodnou českou kuchyni!

Suroviny

  • 4 středně velké cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 4 plátky tvrdého sýra (např. eidam nebo ementál)
  • 4 plátky čerstvého bagetového chleba
  • 1 stroužek česneku

Postup

  1. Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. V hrnci zahřejte olej a máslo. Přidejte cibuli a nechte ji dusit na středním plameni asi 15 minut, dokud nezměkne a zezlátne.
  3. Přidejte cukr, sůl a pepř a smažte cibuli, dokud nekaramelizuje, asi 5 minut.
  4. Přidejte mouku a za stálého míchání smažte ještě asi 2 minuty.
  5. Postupně přilévejte kuřecí vývar a za stálého míchání vařte polévku asi 15 minut, než zhoustne.
  6. Mezitím si připravte křupavý baget. Plátky chleba opečte na grilu nebo v toustovači.
  7. Jemně opečené plátky chleba si natřete na jedné straně prolisovaným česnekem.
  8. Vmisťte do každého tvořísku plátek sýra a nechte se rozehřát a rozpustit.
  9. Hotovou polévku podávejte hned s křupavým bagetem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *