Cibulačka se sýrovou křupavkou je lahodný recept plný chutí a vůní. Tento tradiční pokrm je perfektní kombinací jemné cibulové polévky a křupavých sýrových křupavek. Sýrová křupavka dodává receptu křehkost a bohatou chuť, která skvěle doplňuje sladkost a chuť cibule. Tento recept je vhodný pro všechny milovníky domácího vaření a kuchařských dovedností. Vyzkoušejte tuto lahodnou cibulačku se sýrovou křupavkou a užijte si výjimečnou kombinaci chutí!

Suroviny:

  • 4 cibule
  • 100 g strouhaného sýra
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžičky octa
  • 1 lžička hladké mouky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Nejprve očistěte a nakrájejte cibule na tenké plátky.
  2. V pánvi zahřejte olej a na něm zpěnitě cibuli dozlatova.
  3. Přidejte cukr, ocet, mouku a promíchejte.
  4. Smažte cibuli ještě 2-3 minuty, dokud se příjemně nezarumění a nezkaramelizuje.
  5. Nechte cibuli vychladnout na pánvi.
  6. Mezitím si dejte zapékat troubu na 200°C.
  7. Na plech položte pečicí papír a rozprostřete na něj strouhaný sýr tak, aby vytvořil tenkou vrstvu s průměrem cca 10 cm.
  8. Pečte sýr asi 5 minut, dokud nezezlátne a neztvrdne.
  9. Hotovou sýrovou křupavku vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
  10. Pokrájejte sýrovou křupavku na menší kousky.
  11. Sýrovou křupavku přidejte do vychladlé cibule a lehce promíchejte.
  12. Cibulačku se sýrovou křupavkou podávejte jako přílohu nebo samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *