16. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Cibulačka s kroketami
zdroj: Recepty 24/7

Cibulačka s kroketami je lahodné české jídlo, které se skládá z pikantní cibulové omáčky a křupavých bramborových kroketek. Tento tradiční recept přináší skvělou kombinaci chuti a textury, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Připravte si domácí krokety z brambor a směsi bylinek, které se pak podávají s bohatou cibulovou omáčkou s příjemně vyváženou sladkokyselou chutí. Cibulačka s kroketami je ideální volbou pro milovníky tradiční české kuchyně, kteří si chtějí vychutnat skvělou večeři plnou chuti a šťávy.

Suroviny

  • 4 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 500 ml vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžička tymiánu
  • 500 g kroket
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Oloupejte cibuli a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a olej. Přidejte cibuli a smažte ji na středním ohni, dokud se nezačne lehce hnědnout.
  3. Přidejte mouku, cukr a sůl. Promíchejte a smažte ještě asi 2 minuty.
  4. Přilijte vývar, víno, citronovou šťávu a tymián. Přiveďte k varu a vařte asi 10 minut, dokud omáčka nezhustne.
  5. Mezitím si připravte krokety podle návodu na obalu.
  6. Přidejte kroketky do omáčky a vařte ještě asi 5 minut, dokud nejsou prohřáté.
  7. Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
  8. Servírujte cibulačku s krokety teplou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *