21. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Cibulačka s česnekovými stroužky
zdroj: Recepty 24/7

Cibulačka s česnekovými stroužky je tradiční česká polévka, která vám zahřeje tělo i duši. Tato výživná polévka obsahuje sílu cibule, jejíž chuť je umocněna česnekovými stroužky. S touto jednoduchou a lahodnou recepturou si můžete vychutnat bohaté aroma česneku a přidat do svého jídla chuťovou explozi. Připravte si klasickou cibulačku s česnekovými stroužky a dopřejte svému jídelnímu lístku opravdovou českou specialitu.

Suroviny

  • 4 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 litr vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka a česnek nakrájejte na plátky.
  2. Ve velkém hrnci zahřejte olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte je na středním ohni asi 5 minut, nebo dokud cibule nezezlátne.
  3. Přidejte mouku a promíchejte, aby se všechno spojilo.
  4. Postupně přilévejte vývar, stále míchejte, aby se nevytvořily hrudky.
  5. Přiveďte směs k varu a vařte 15-20 minut, dokud se omáčka nezanorí.
  6. Vmíchejte smetanu a vařte dalších 5 minut.
  7. Podle chuti osolte a opepřete.
  8. Servírujte horkou s chlebovými krutony nebo křupavým pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *