21. 1. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Cibulačka s česnekovými stroužky je tradiční česká polévka, která vám zahřeje tělo i duši. Tato výživná polévka obsahuje sílu cibule, jejíž chuť je umocněna česnekovými stroužky. S touto jednoduchou a lahodnou recepturou si můžete vychutnat bohaté aroma česneku a přidat do svého jídla chuťovou explozi. Připravte si klasickou cibulačku s česnekovými stroužky a dopřejte svému jídelnímu lístku opravdovou českou specialitu.
Suroviny
- 4 cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 litr vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Cibuli nakrájejte na tenká kolečka a česnek nakrájejte na plátky.
- Ve velkém hrnci zahřejte olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte je na středním ohni asi 5 minut, nebo dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte mouku a promíchejte, aby se všechno spojilo.
- Postupně přilévejte vývar, stále míchejte, aby se nevytvořily hrudky.
- Přiveďte směs k varu a vařte 15-20 minut, dokud se omáčka nezanorí.
- Vmíchejte smetanu a vařte dalších 5 minut.
- Podle chuti osolte a opepřete.
- Servírujte horkou s chlebovými krutony nebo křupavým pečivem.