5. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Nenechte si ujít tento lahodný irácký kebab s jehněčím masem, které vás okouzlí svou chutí. Podobný chuti klasického iráckého jídla, tento recept přináší kombinaci jemných přísad, exotických koření a čerstvých bylinek. Připravte si tento autentický irácký chuťový zážitek přímo u vás doma!
Suroviny
- 500 g jehněčího masa - mletého
- 2 stroužky česneku – prolisované
- 1 cibule – jemně nasekaná
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/4 lžičky mletého kardamomu
- 1/4 lžičky mletého kajenského pepře
- Čerstvá petržel nebo koriandr na ozdobu
- Sůl podle chuti
Postup
- V míse smíchejte jehněčí maso, prolisovaný česnek, nasekanou cibuli, kmín, skořici, koriandr, kardamom a kajenský pepř.
- Důkladně promíchejte, aby se suroviny spojily.
- Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody nebo olivového oleje.
- Osolte podle chuti a znovu promíchejte.
- Dejte směs do lednice a nechte ji odpočinout minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.
- Po odpočinku vyjměte směs z lednice a vytvarujte z ní malé placičky na špejli.
- Pokud nemáte špejle, můžete formovat i malé kuličky.
- Grilujte nebo smažte kebaby na pánvi dozlatova z obou stran.
- Pokud se kebaby připravují na grilu, nezapomeňte je pravidelně otáčet.
- Podávejte s čerstvou petrželí nebo koriandrem na ozdobu.
- Kebaby můžete podávat s humusem, jogurtovým dipem nebo v chlebu s čerstvou zeleninou.