5. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
Chuťový Irácký Lamb kebab
zdroj: Recepty 24/7

Nenechte si ujít tento lahodný⁢ irácký kebab s‍ jehněčím masem, které vás okouzlí svou chutí.⁢ Podobný chuti klasického iráckého jídla, tento ‍recept ‌přináší kombinaci ‍jemných přísad, exotických koření a ‌čerstvých bylinek. Připravte si tento‌ autentický irácký chuťový zážitek přímo u⁣ vás doma!

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa -‌ mletého
  • 2 stroužky česneku – ‍prolisované
  • 1 cibule – jemně nasekaná
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 ‌lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/4 ‌lžičky mletého kardamomu
  • 1/4‍ lžičky mletého kajenského pepře
  • Čerstvá petržel‌ nebo koriandr na ozdobu
  • Sůl podle chuti

Postup

  1. V míse smíchejte jehněčí maso, prolisovaný česnek, nasekanou cibuli, ⁢kmín, skořici, koriandr, kardamom a⁤ kajenský pepř.
  2. Důkladně promíchejte, aby⁢ se ‍suroviny spojily.
  3. Pokud je směs ⁤příliš ⁢suchá, přidejte trochu vody nebo olivového oleje.
  4. Osolte podle​ chuti a znovu promíchejte.
  5. Dejte směs do ⁣lednice a⁢ nechte ji odpočinout minimálně 1⁢ hodinu, ideálně přes noc.
  6. Po ​odpočinku⁤ vyjměte směs⁣ z lednice​ a vytvarujte z ⁤ní malé placičky na⁣ špejli.
  7. Pokud nemáte špejle, můžete formovat i malé​ kuličky.
  8. Grilujte nebo smažte kebaby‍ na pánvi dozlatova z⁢ obou stran.
  9. Pokud se kebaby připravují na grilu, nezapomeňte je pravidelně​ otáčet.
  10. Podávejte s čerstvou petrželí nebo koriandrem na ozdobu.
  11. Kebaby můžete podávat s humusem, jogurtovým dipem nebo v⁢ chlebu s čerstvou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *