8. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si chuťovou explozi z Iráku s tímto autentickým receptem plným exotických koření a chutí. Připravte si lahodné jídlo, které vaše chuťové pohárky rozhýbe a okoření váš jídelníček. Sledujte krok za krokem návod a ochutnejte jedinečnou kombinaci tradičních ingrediencí z Iráku.
Suroviny
- 400g mletého hovězího masa
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kari koření
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli s rozmačkaným česnekem.
- Přidáme mleté hovězí maso a restujeme ho, dokud změní barvu.
- Přidáme rajčatový protlak a osolíme a opepříme podle chuti.
- Přidáme mletý kmín, skořici, koriandr a kari koření a promícháme.
- Na mírném ohni necháme směs dusit alespoň 20 minut, aby se chutě propojily.
- Servírujeme s rýží a čerstvými bylinkami.