27. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Chutný veganský guláš z houbovky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na chutný veganský guláš z houbovky! Tento lahodný veganský pokrm je plný bohaté a důmyslné chuti. Houbovky jsou perfektním náhradou masa a přidávají do guláše vynikající texturu a chuť. Připravte si ho doma a vychutnejte si božské aroma smažených cibulek, česneku a koření. Náš veganský guláš z houbovky je jednoduchý a rychlý recept, který si zamilují nejen vegani, ale i ti, kteří se chtějí stravovat zdravě.

Suroviny

  • 2 středně velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 250 g houbovky
  • 1 paprika
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení
  • 400 ml zeleninového vývaru

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobno. Houbovku očistěte a nakrájejte na plátky. Papriku umyjte, zbavte semínek a nakrájejte na proužky.
  2. Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli do zlatova. Přidejte česnek a krátce restujte.
  3. Přidejte houbovku a orestujte ji do měkka. Přidejte papriku a restujte ještě asi 2 minuty.
  4. Přidejte rajčatový protlak, mletou papriku, kmín, sladkou papriku, sůl a pepř. Promíchejte a vařte asi 1 minutu.
  5. Přilijte zeleninový vývar, přiveďte k varu a pak vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud se omáčka nezredukuje.
  6. Guláš podávejte s rýží, bramborami nebo knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *