9. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
Chutný křupavý falafel
zdroj: Recepty 24/7

Chutný křupavý falafel – recept plný jemně kořeněných výzvěží

Chcete vyzkoušet něco nového? Připravte si náš recept na chutný křupavý falafel! Tyto jemně kořeněné kuličky plné bílkovin a vlákniny jsou skvělou alternativou k masu. S naším jednoduchým postupem a správně vyváženým kořením získáte výsledek, který vás dostane svým křupavým vnějškem a zároveň hebkou a aromatickou náplní. Vyzkoušejte tento oblíbený veganský pokrm již dnes a nechte se unést jeho výjimečnou chutí!

Suroviny

  • 1 hrnek sušených cizrny
  • 1/2 cibule, nakrájené na malé kousky
  • 3 stroužky česneku, nakrájené na malé kousky
  • 1/2 šálku čerstvé petrželky, nasekané
  • 1/2 šálku čerstvé koriandru, nasekané
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/4 lžičky mletého kardamomu
  • 1/4 lžičky mletého kajenského pepře
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky sody bikarbóny
  • čepec na smažení (volitelné)

Postup

  1. Ve velké míse namočte sušenou cizrnu přes noc ve vodě.
  2. Drťte cizrnu v odstředěném stavu do hladké pasty pomocí mixéru nebo food processoru.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek, petrželku, koriandr, mletý kmín, mletý koriandr, mletý kardamom, mletý kajenský pepř, citronovou šťávu, olej, sůl a sodu bikarbónu. Smíchejte dobře, aby se všechny přísady spojily.
  4. Uhněte směs do malých kuliček a plošně je poněkud do tloušťky kousků. Pokud je směs příliš lepkavá, přidejte trochu chlebových stroužků nebo mouky na konzistenci.
  5. V pánvi zahřejte olej na střední teplotu. Vařte falafel v horkém oleji, dokud nejsou zlatohnědé a křupavé na vnější straně, asi 4-5 minut na každé straně.
  6. Odstraňte falafel z pánve a dejte na papírový ručník, aby se odstranila přebytečná olej.
  7. Podávejte křupavý falafel jako součást salátu, do chleba pita nebo se zeleninovou omáčkou jako přílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *