8. 11. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Rozkošný churrasco s chimichurri omámí vaše chuťové buňky! Tento tradiční argentinský grilovaný steak je nabité aroma a šťavnatostí. Dopřejte si tenhle lahodný recept, který vás přenese přímo na slunné pampy. S pikantní chimichurri omáčkou, která se skvěle hodí k masu, si užijete explozi chutí a určitě si pochutnáte. Navíc, díky našim tipům na grilování dosáhnete perfektně upečeného masa. Připravte si churrasco s chimichurri a okořeňte si život s tímto jedinečným pokrmem!
Suroviny
- 1 kg hovězího masa (například flank steak nebo roštěnec)
- 4 stroužky česneku, jemně nasekané
- ½ šálku červeného vína
- ½ šálku olivového oleje
- 1 lžíce sušeného oregana
- 2 lžičky mleté papriky
- Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup
- V míse smíchejte česnek, červené víno, olivový olej, oregano, mletou papriku, sůl a pepř. Tvoří tak marinádu.
- Maso nakrájejte na tenké plátky a vložte je do marinády. Dobře promíchejte, aby se maso dostatečně napustilo chutí z marinády. Nechte maso odležet alespoň 1 hodinu, ideálně v lednici přes noc.
- Před přípravou grilu nechte maso dosáhnout pokojové teploty. Poté ho opatrně oškrábejte od přebytečné marinády.
- Rozpálte gril na vysokou teplotu a položte maso na mřížku. Grilujte maso přibližně 3-4 minuty z každé strany, nebo dokud není maso pečené podle vašeho preference (například medium rare).
- Churrasco podávejte ihned s chimichurri omáčkou a doplňky podle vašeho gusta (například pečenými brambory a zeleninou).