23. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Chrusta s ovocem a tvarohem je tradiční český pokrm, který si zamilujete. Křehký těsto se topí v ústech a sladké ovocné náplně s krémovým tvarohem dodají tomuto dezertu dokonalou harmonii chutí. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že si ho zamilujete stejně jako celá rodina.
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 1 vejce
- 50 g másla
- 1 lžička cukru
- špetka soli
- 400 g smetany
- 200 g tvarohu
- 250 g čerstvého ovoc
Postup
- Ve středně velké míse smíchejte mouku, vejce, máslo, cukr a sůl, dokud nedostanete hladké těsto. Nechte odpočívat 30 minut.
- Těsto rozválejte na tenký plát a nakrájejte na proužky nebo tvary podle vaší chuti.
- Smažte kousky těsta v rozpáleném oleji, dokud nezezlátne a nezeďobne. Nechte okapat na papírové utěrce.
- V misce smíchejte smetanu a tvaroh a důkladně promíchejte.
- Omyjte a nakrájejte čerstvé ovoc do malých kousků.
- Servírujte křupavou chlustu s ovocem a tvarohovou směsí a podávejte ihned.