23. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Chrusta s ovocem a tvarohem
zdroj: Recepty 24/7

Chrusta ​s ovocem a tvarohem je tradiční český pokrm, který ​si‍ zamilujete. Křehký těsto se topí v ústech a sladké ⁣ovocné ⁤náplně ‍s krémovým tvarohem dodají tomuto dezertu ​dokonalou harmonii chutí. Vyzkoušejte tento recept a⁣ uvidíte, že si ho zamilujete stejně jako celá rodina.

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 50 g⁢ másla
  • 1 lžička cukru
  • špetka soli
  • 400 g smetany
  • 200 g tvarohu
  • 250​ g čerstvého ovoc

Postup

  1. Ve středně velké míse smíchejte mouku, vejce, máslo, cukr a sůl, dokud nedostanete hladké těsto. ⁤Nechte odpočívat 30 minut.
  2. Těsto rozválejte na tenký ‍plát ⁣a nakrájejte na proužky nebo‌ tvary podle vaší chuti.
  3. Smažte kousky těsta v rozpáleném oleji, dokud nezezlátne ⁢a nezeďobne.‌ Nechte okapat na papírové utěrce.
  4. V misce smíchejte smetanu a tvaroh a důkladně promíchejte.
  5. Omyjte a​ nakrájejte čerstvé ovoc ⁣do malých kousků.
  6. Servírujte křupavou chlustu s ovocem a ⁣tvarohovou směsí a podávejte ​ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *