27. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Chcete-li si vychutnat skvělý a chroustající zážitek, vyzkoušejte recept na kuřecí křidélka s medovým glazúrem. Tato lahodná kombinace sladkého medu a křupavého kuřecího masa jistě potěší vaše chuťové buňky. S tímto receptem si jistě získáte srdce vašich hostů nebo rodiny!
Suroviny:
- 500g kuřecích křidélek
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1 česnekový stroužek, prolisovaný
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejprve předehřejte troubu na 200°C.
- V míse smíchejte med, sójovou omáčku, olivový olej, mletou papriku, prolisovaný česnek, sůl a pepř.
- Pokrájejte křidélka na menší části a namočte je do připravené marinády. Nechte je marinovat minimálně 30 minut.
- Připravte plech a vyložte ho pečicím papírem.
- Položte křidélka na plech a pečte v předehřáté troubě asi 40 minut, obracíce je pravidelně a potírajíce marinádou z plechu.
- Pečená křidélka podávejte s rýží a zeleninovým salátem.