22. 1. 2025
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný argentinský pokrm – choripán, který spojuje chutné grilované argentinské klobásy s čerstvým pečivem a pikantními omáčkami. Tento recept je oblíbeným jídlem na grilovačkách a slibuje nezapomenutelný chuťový zážitek. Připravte si ho doma a dopřejte si kousek argentinské kuchyně.
Suroviny
- Argentinské klobásy (chorizo)
- Bageta
- Chimichurri omáčka
- Olivy na ozdobení
Postup
- Na grilu nebo v pánvi si osmažte argentinské klobásy, dokud nejsou zlatavě hnědé.
- V mezičase si nakrájejte bagetu na menší kousky, které následně rozkrojte a lehce osmažte na grilu.
- Na připravené bagety dejte osmažené klobásy a zakápějte chimichurri omáčkou.
- Na závěr můžete choripán ozdobit pár olivami.
- Podávejte teplé a můžete si k tomu přidat například šťouchané brambory nebo salát.