30. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chlebový pudink šahi tukda je tradiční indický dezert, který si zamilujete. Tento exotický recept kombinuje měkký chléb namočený v sladkém mléce s kardamomem a sušenými oříšky, které dodávají pokrmu bohatou texturu a chuť. Poraďte si s přípravou tohoto lahodného dezertu díky našemu jednoduchému návodu na šahi tukda a překvapte své blízké tímto gastronomickým zážitkem.
Suroviny
- 6 plátků chleba
- 2 hrnky mléka
- 1 hrnek cukru
- 4 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžička kardamomu
- 1 lžička rozinek
- 1 lžička mandlových lísků
- špetka soli
Postup
- Chleba nakrájejte na menší kousky.
- V hrnci smíchejte mléko, cukr, máslo, kardamom, rozinky a sůl.
- Přiveďte směs k varu a vařte na středním ohni asi 5 minut, nebo dokud se cukr úplně nerozpustí.
- Do vroucí směsi vložte plátky chleba a počkejte, až nasají všechnu tekutinu.
- Na pánvi rozehřejte trochu másla a opékejte chlebové kousky z každé strany, dokud nejsou zlatavé.
- Servírujte šahi tukda posypané namletými mandlovými lísky.