10. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Chléb za tepla
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na chléb za tepla? Naše snadná a chutná varianta vám přinese dokonalý domácí chléb s křupavou kůrkou a vláčným středem. Naučte se, jak připravit tento chléb za tepla pomocí základních surovin a jednoduchých kroků. Užijte si skvělou chuť čerstvého chleba připraveného přímo z trouby!

Suroviny

  • 500 g hladké mouky
  • 10 g soli
  • 7 g suchého droždí
  • 300 ml vlažné vody

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, sůl a droždí.
  2. Přidejte vlažnou vodu a dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Těsto nechte 60 minut kynout na teplém místě pod utěrkou.
  4. Poté těsto vyklopte na pomoučenou plochu a důkladně ho prohněťte, aby v něm nezůstaly vzduchové bublinky.
  5. Těsto přeložte do pekáčku vyloženého pečícím papírem a nechte opět 30 minut kynout.
  6. Mezitím si předehřejte troubu na 220 °C.
  7. Pekáček s těstem vložte do trouby a pečte asi 30 minut, nebo dokud není chléb zlatavě hnědý a zvukem dutý, když na něj poklepete zespodu.
  8. Chléb nechte vychladnout na mřížce a poté si ho můžete pochutnat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *