10. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na chléb za tepla? Naše snadná a chutná varianta vám přinese dokonalý domácí chléb s křupavou kůrkou a vláčným středem. Naučte se, jak připravit tento chléb za tepla pomocí základních surovin a jednoduchých kroků. Užijte si skvělou chuť čerstvého chleba připraveného přímo z trouby!
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 10 g soli
- 7 g suchého droždí
- 300 ml vlažné vody
Postup
- V míse smíchejte mouku, sůl a droždí.
- Přidejte vlažnou vodu a dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Těsto nechte 60 minut kynout na teplém místě pod utěrkou.
- Poté těsto vyklopte na pomoučenou plochu a důkladně ho prohněťte, aby v něm nezůstaly vzduchové bublinky.
- Těsto přeložte do pekáčku vyloženého pečícím papírem a nechte opět 30 minut kynout.
- Mezitím si předehřejte troubu na 220 °C.
- Pekáček s těstem vložte do trouby a pečte asi 30 minut, nebo dokud není chléb zlatavě hnědý a zvukem dutý, když na něj poklepete zespodu.
- Chléb nechte vychladnout na mřížce a poté si ho můžete pochutnat.