2. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Chilli sin carne s avokádem.
zdroj: Recepty 24/7

Chilli sin carne s avokádem – lahodný vegetariánský pokrm plný chutí a vitamínů. Kombinace fazolí, rajčat, cibule a koření vytvoří skvělou chuťovou explozi, která je ještě umocněna osvěžujícím avokádem. Nechte se okouzlit touto pikantní pochoutkou plnou zdravých ingrediencí!

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička chilli prášku (dle chuti)
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 avokáda
  • sýr (opcionální)
  • čerstvá koriandr (na ozdobu)

Postup

  1. Na pánvi orestujeme na olivovém oleji nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájenou papriku a necháme chvíli restovat.
  3. Přidáme fazole z konzervy (dobře opláchnuté), rajčata z konzervy a koření (kmín, papriku, koriandr, chilli, sůl a pepř).
  4. Necháme vařit zhruba 15-20 minut, dokud se omáčka nezahuťí.
  5. Před podáváním přidáme nakrájená avokáda a můžeme přidat i sýr (např. strouhaný čedar).
  6. Pokud máme rádi pikantní jídlo, můžeme přidat ještě více chilli prášku.
  7. Pokrm ozdobíme čerstvým koriandrem a můžeme podávat s rýží nebo nachos.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *