11. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Chilli sin carne
zdroj: Recepty 24/7

Chilli sin carne je lahodné a zdravé veganské jídlo plné chuti a proteinů. Tento recept kombinuje fazole, rajčata, koření a zeleninu pro dokonalou rovnováhu lahodnosti a pikantnosti. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se okouzlit jedinečnými přísadami a dokonalou chuťovou symfonií!

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 plechovka červené fazole
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička koriandru
  • sůl, pepř, olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájenou papriku a restujeme spolu chvíli.
  3. Přidáme mletý kmín, mletou papriku a koriandr, prosmícháme.
  4. Přidáme krájená rajčata, fazole včetně šťávy z konzervy a necháme provařit asi 10 minut.
  5. Pokud je chili příliš husté, můžeme přidat trochu vody.
  6. Ochutnáme, případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Před podáváním můžeme posypat čerstvou petrželkou a podávat s rýží nebo plackami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *