11. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Chilli sin carne je lahodné a zdravé veganské jídlo plné chuti a proteinů. Tento recept kombinuje fazole, rajčata, koření a zeleninu pro dokonalou rovnováhu lahodnosti a pikantnosti. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se okouzlit jedinečnými přísadami a dokonalou chuťovou symfonií!
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 plechovka červené fazole
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička koriandru
- sůl, pepř, olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájenou papriku a restujeme spolu chvíli.
- Přidáme mletý kmín, mletou papriku a koriandr, prosmícháme.
- Přidáme krájená rajčata, fazole včetně šťávy z konzervy a necháme provařit asi 10 minut.
- Pokud je chili příliš husté, můžeme přidat trochu vody.
- Ochutnáme, případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Před podáváním můžeme posypat čerstvou petrželkou a podávat s rýží nebo plackami.