4. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
Chelo Kabab
zdroj: Recepty 24/7

Chelo Kabab je tradiční íránské jídlo, ‌které se skládá‌ z grilovaných kousků masa (nejčastěji hovězího) servírovaných s bílou rýží a kořeněnou omáčkou. Tento recept⁢ vás naučí, jak připravit tyto šťavnaté masové⁣ kousky se správnými kořeními​ a jak perfektně uvařit rýži. Chelo ‌Kabab je jednoduché jídlo, které se může stát oblíbeným pokrmem pro rodinné večeře nebo oslavy.

Suroviny

  • 500 g ‌jehněčího masa (nejlépe z kotlet)
  • 1⁢ velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička⁢ soli
  • ½⁣ lžičky mletého pepře
  • ½ lžičky kurkumy
  • ¼ lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky mletého kardamomu
  • ¼ lžičky mletého kmínu
  • ¼ lžičky mletého koriandru
  • 2‍ lžíce ​jogurtu
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Nařežte jehněčí maso ⁣a cibuli na menší kousky.
  2. V mixéru rozmixujte cibuli,‍ česnek, sůl, pepř, kurkumu, skořici, kardamom, kmín, koriandr, jogurt a olivový olej, dokud nevznikne hladká pasta.
  3. Přidejte maso do pasty a důkladně jej promíchejte, aby se maso dobře okořenilo. Nechte marinovat minimálně 2 hodiny v lednici, ideálně přes noc.
  4. Zahřejte grilovací⁤ pánvičku nebo gril na​ střední ⁤teplotu.
  5. Na dřevěné špejle⁢ nebo bambusové tyčinky napíchněte kousky marinovaného masa.
  6. Grilujte špízové kousky maso přibližně 4-5 minut z každé strany, dokud nejsou pevné a zlatavé.
  7. Servírujte chelo ⁢kabab s‍ rýží, čerstvou zeleninou a jogurtem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *