7. 11. 2024
Autor: Stanislav Urban
Cheesecake s borůvkami a citronem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte recept na osvěžující cheesecake s borůvkami a citronem, který nepotřebuje pečení! Ideální dezert pro letní dny, plný svěžích borůvek a pravého citronu s jemnou, krémovou texturou na křupavém sušenkovém základu. Perfektní pro každou oslavu nebo jako sladká tečka po rodinném obědě. Podrobný postup, tipy na dekoraci a varianty najdete v našem článku – připravte si tento nepečený cheesecake, který oslní každého!

Suroviny

  • 200 g sušenek (např. Digestive)
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 400 g kvalitního krémového sýru (např. Philadelphia)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 120 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 vejce
  • Šťáva a kůra z 1 citronu
  • 200 g borůvek (mohou být čerstvé nebo mražené)

Postup

  1. Smíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem a směs důkladně utlačte na dno formy na dort, vytvořte rovnou vrstvu. Formu dejte na chvíli do ledničky, aby se základ ztuhl.
  2. V míse smíchejte krémový sýr, smetanu, cukr, vanilkový cukr, přidávajte postupně vejce a mixujte do hladka. Nakonec přidejte citronovou šťávu a kůru.
  3. Vylijte krém na připravený základ a rovnoměrně rozprostřete.
  4. Rozsypte borůvky na povrch krému.
  5. Předehřejte troubu na 170°C a pečte cheesecake cca 40-50 minut, dokud není pevný, ale uprostřed může být ještě lehce kývavý.
  6. Nechejte cheesecake vychladnout na pokojovou teplotu a poté ho uložte do lednice na několik hodin, ideálně přes noc, aby se dobře ztuhl.
  7. Před podáváním cheesecake můžete ozdobit čerstvými borůvkami a citronovou kůrou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *