14. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Chapati s pikantní omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte vzrušující recept na chapati s pikantní omáčkou? Tento tradiční indický pokrm zaručuje neodolatelnou kombinaci měkké a lehké čerstvé chapati placky a chutné a vzrušující pikantní omáčky. S pomocí našeho jednoduchého a rychlého receptu si můžete připravit tento lahodný jídlo přímo v pohodlí vaší kuchyně. Zapomeňte na nudné večeře a dopřejte si skutečně pikantní a osvěžující chapati s omáčkou!

Suroviny:

  • 2 hrnky mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce oleje
  • 3/4 hrnku vody

Postup:

  1. Do mísy smíchejte mouku a sůl.
  2. Přidejte olej a pomalu míchejte, dokud se vytvoří drobné drobky.
  3. Přidávejte postupně vodu a hněťte těsto, dokud nedosáhne hladké konzistence.
  4. Pokryjte těsto utěrkou a nechte ho odpočívat asi 30 minut.
  5. Rozdělte těsto na menší kousky a vyválejte je na tenké placky.
  6. Na pánvi rozpalte olej a opékejte chapati z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a napuchlé.

Suroviny pikantní omáčky:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 rajčata, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička červené papriky v prášku
  • 1 lžička garam masaly
  • Soľ podle chuti
  • Šťáva z 1/2 citronu

Postup pikantní omáčky:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte rajčata, koriandr, kmín, kurkumu, papriku a garam masalu.
  3. Povařte omáčku, dokud rajčata nezměknou a omáčka se nezahuší.
  4. Přidejte sůl a citronovou šťávu.
  5. Omáčku promíchejte a nechte ji vychladnout.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *