28. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chapati s masovou omáčkou je jednoduchý a chutný recept, který vám přinese výbornou indickou chuťovku přímo do vaší kuchyně. Chapati jsou tenké, ploché a nekvašené placky z pšeničné mouky, které se pečou na pánvi bez potřeby trouby. Doprovázené lahodnou masovou omáčkou plnou koření a aromatických bylinek, tento recept vám přinese autentický zážitek a spokojí chuťové buňky každého, kdo si ho vychutná. Připravte si tento lahodný pokrm a pozvěte své smysly na cestu do Indie!
Suroviny:
- 300 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nadrobno nakrájená
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1/4 lžičky červené papriky
- 1/4 lžičky garam masaly
- 1/4 šálku vody
- Sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce oleje
- Vejce na ozdobu (nepovinné)
Postup:
- V hrnci zahřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a smažte ho ještě 30 sekund.
- Přidejte mleté maso a smažte do doby, než změní barvu z růžové na hnědou.
- Přidejte rajčatový protlak, kmín, koriandr, kurkumu, červenou papriku a garam masalu. Směs promíchejte a vařte 2-3 minuty, dokud omáčka nezhustne.
- Přilijte vodu, přidejte sůl a pepř dle chuti. Vařte omáčku pod pokličkou asi 15 minut, dokud maso není měkké a omáčka dobře propojená.
- Chapati připravte podle vašeho oblíbeného receptu nebo zakoupené v obchodě.
- S masovou omáčkou ještě teplou chapati podávejte a ozdobte vajíčkem, pokud si přejete.