28. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Chapati s masovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Chapati s masovou omáčkou je jednoduchý a chutný recept, který vám přinese výbornou indickou chuťovku přímo do vaší kuchyně. Chapati jsou tenké, ploché a nekvašené placky z pšeničné mouky, které se pečou na pánvi bez potřeby trouby. Doprovázené lahodnou masovou omáčkou plnou koření a aromatických bylinek, tento recept vám přinese autentický zážitek a spokojí chuťové buňky každého, kdo si ho vychutná. Připravte si tento lahodný pokrm a pozvěte své smysly na cestu do Indie!

Suroviny:

  • 300 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nadrobno nakrájená
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 1/4 lžičky červené papriky
  • 1/4 lžičky garam masaly
  • 1/4 šálku vody
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 2 lžíce oleje
  • Vejce na ozdobu (nepovinné)

Postup:

  1. V hrnci zahřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek a smažte ho ještě 30 sekund.
  3. Přidejte mleté maso a smažte do doby, než změní barvu z růžové na hnědou.
  4. Přidejte rajčatový protlak, kmín, koriandr, kurkumu, červenou papriku a garam masalu. Směs promíchejte a vařte 2-3 minuty, dokud omáčka nezhustne.
  5. Přilijte vodu, přidejte sůl a pepř dle chuti. Vařte omáčku pod pokličkou asi 15 minut, dokud maso není měkké a omáčka dobře propojená.
  6. Chapati připravte podle vašeho oblíbeného receptu nebo zakoupené v obchodě.
  7. S masovou omáčkou ještě teplou chapati podávejte a ozdobte vajíčkem, pokud si přejete.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *