30. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na tradiční indickou lahůdku – chapati plněnou zeleninou. Tato chutná a zdravá pochoutka je ideální volbou pro vegetariány i všechny milovníky indické kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodnou placku plněnou šťavnatou směsí zeleniny. Užijte si exotickou chuť Indie v pohodlí vaší kuchyně!
Suroviny
- 2 hrnky celozrnné mouky
- 1 paprika
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 mrkev
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na chapati. Smícháme mouku s trochou vody a vypracujeme hladké těsto. Necháme odpočinout alespoň 30 minut.
- Mezitím si očistíme a nakrájíme zeleninu na malé kostičky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli se zeleninou. Přidáme kari koření, kurkumu, kmín, sůl a pepř a vaříme do měkkosti.
- Těsto rozdělíme na menší kousky a každý vyválíme na placku. Na jednu polovinu placky naneseme směs zeleniny a přeložíme na polovinu. Okraje spojíme a lehce přitlačíme.
- Chapati smažíme na pánvi bez oleje z obou stran do zlatova.
- Hotové chapati podáváme teplé s jogurtem nebo chutney.