30. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Chapati plněná zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na tradiční indickou lahůdku – chapati plněnou zeleninou. Tato chutná a zdravá pochoutka je ideální volbou pro vegetariány i všechny milovníky indické kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodnou placku plněnou šťavnatou směsí zeleniny. Užijte si exotickou chuť Indie v pohodlí vaší kuchyně!

Suroviny

  • 2 hrnky celozrnné mouky
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto na chapati. Smícháme mouku s trochou vody a vypracujeme hladké těsto. Necháme odpočinout alespoň 30 minut.
  2. Mezitím si očistíme a nakrájíme zeleninu na malé kostičky.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli se zeleninou. Přidáme kari koření, kurkumu, kmín, sůl a pepř a vaříme do měkkosti.
  4. Těsto rozdělíme na menší kousky a každý vyválíme na placku. Na jednu polovinu placky naneseme směs zeleniny a přeložíme na polovinu. Okraje spojíme a lehce přitlačíme.
  5. Chapati smažíme na pánvi bez oleje z obou stran do zlatova.
  6. Hotové chapati podáváme teplé s jogurtem nebo chutney.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *