25. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Chana masala s rýží a naanemdali.
zdroj: Recepty 24/7

Chana masala je tradiční indické jídlo, které se skládá z kořeněných cizrnových luštěnin smíchaných s aromatickými indickými kořením. Servírované s rýží a naanem dává tomuto jídlu příjemnou plnost a bohatost chutí. Vyzkoušejte tento lahodný recept na chana masala s rýží a naanem a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek.

Suroviny:

  • 1 hrnek suchých cizrny
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička čerstvé zázvoru, nastrouhaného
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička garam masala
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 plechovka oloupaných rajčat
  • 1 hrnek vařené rýže
  • Naanemdali (připravené podle receptu)

Postup:

  1. Ve velkém hrnci povařte cizrnu podle pokynů na obalu, dokud nebude měkká. Odklopte a nechte stranou.
  2. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezměknou.
  3. Přidejte všechny koření (kmín, koriandr, garam masala, kurkumu a sůl) a smažte, dokud se neuvolní aroma.
  4. Přidejte oloupaná rajčata a vařte 10 minut.
  5. Přidejte uvařenou cizrnu a vařte dalších 10 minut, dokud se všechny chutě nespojí.
  6. Servírujte chana masala s vařenou rýží a naanemdali.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *