25. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chana masala je tradiční indické jídlo, které se skládá z kořeněných cizrnových luštěnin smíchaných s aromatickými indickými kořením. Servírované s rýží a naanem dává tomuto jídlu příjemnou plnost a bohatost chutí. Vyzkoušejte tento lahodný recept na chana masala s rýží a naanem a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek.
Suroviny:
- 1 hrnek suchých cizrny
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nakrájená
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička čerstvé zázvoru, nastrouhaného
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička garam masala
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky soli
- 1 plechovka oloupaných rajčat
- 1 hrnek vařené rýže
- Naanemdali (připravené podle receptu)
Postup:
- Ve velkém hrnci povařte cizrnu podle pokynů na obalu, dokud nebude měkká. Odklopte a nechte stranou.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezměknou.
- Přidejte všechny koření (kmín, koriandr, garam masala, kurkumu a sůl) a smažte, dokud se neuvolní aroma.
- Přidejte oloupaná rajčata a vařte 10 minut.
- Přidejte uvařenou cizrnu a vařte dalších 10 minut, dokud se všechny chutě nespojí.
- Servírujte chana masala s vařenou rýží a naanemdali.