5. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chana Masala s rýží a naan je lahodné indické jídlo plné aromatických koření a chutí. Tento recept vás okouzlí výraznou chutí cizrny vařené v rajčatové omáčce, podávané s lahodnou rýží a neodolatelně měkkým naan chlebem. Vyzkoušejte tento tradiční indický pokrm a dopřejte si skvělou chuťovou orgii.
Suroviny
- 1 hrnek suchých cizrny
- 2 rajčata, nasekaná na kousky
- 1 cibule, nasekaná
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na kousky
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandrových semínek
- sůl a paprika podle chuti
- olej na smažení
- voda
- vařená rýže a naan na podávání
Postup
- Cizrnu namočte přes noc a druhý den vařte ve vodě až budou měkké.
- Na pánvi osmahněte cibuli, česnek a papriku dozlatova.
- Přidejte rajčata a vše smažte do měkka.
- Přidejte všechny koření a smažte chvíli.
- Pak přidejte uvařenou cizrnu a krátce poduste.
- Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody.
- Hotové jídlo podávejte s vařenou rýží a naanem.