30. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chana masala s rýží je lahodné indické jídlo, ve kterém se směs cizrny, rajčat, cibule a koření podává s aromatickou rýží. Tento recept vás okouzlí lahodnou kombinací chutí a vůní tradiční indické kuchyně. Vyzkoušejte ho doma a nechte se unést exotickými lahůdkami!
Suroviny
- 1 hrnek suchých cizrny
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
- 3 stroužky česneku (utřené)
- 1 rajče (nakrájené na kostičky)
- 1 zelená paprika (nakrájená na kousky)
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/4 lžičky červeného pepře
- 1/4 lžičky skořice
- 1 hrnek vařeného rýže
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Cizrnu přes noc namočte a ráno uvařte do měkka ve slané vodě.
- V hrnci rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nejsou sklovité.
- Přidejte rajče a zelenou papriku a vařte asi 5 minut.
- Přidejte všechna koření (kari, kmín, koriandr, kurkumu, pepř, skořici) a promíchejte.
- Přidejte uvařenou cizrnu a vařte dalších 10 minut.
- Případně osolte a opepřete podle chuti.
- Servírujte s vařenou rýží.