7. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Osvěžující ceviche z mořských plodů je skvělým receptem pro letní období. Syrové mořské plody jsou naloženy v citrónové šťávě, spolu s čerstvým koriandrem, chilli papričkou a cibulí. Tento lahodný pokrm je ideální jako lehká a chutná předkrm nebo hlavní chod. Vyzkoušejte tento recept a okusťte nádech moře ve vaší kuchyni!
Suroviny
- 250g čerstvých mořských plodů (krevety, kalamáry, mušle)
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 limetka
- 1 chilli paprička
- čerstvá koriandr
- sůl a pepř
Postup
- Mořské plody očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli nakrájíme na tenké plátky, rajčata na drobné kostičky a chilli papričku na jemné kolečka.
- V míse smícháme mořské plody, cibuli, rajčata a chilli papričku.
- Přilijeme šťávu z limety, nasekaný koriandr a dochutíme solí a pepřem.
- Směs dobře promícháme a necháme v chladničce minimálně 30 minut odležet, aby chutě pěkně zkombinovaly.
- Ceviche podáváme chlazené jako lahodnou předkrmovou pochoutku.