17. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný ceviche z lososa s osvěžujícími citrusovými tóny! Tento recept je skvělým způsobem, jak si pochutnat na lahodné kombinaci lososa, limetek, cibule, avokáda a koriandru. Nechte se unést exotickými chutěmi tohoto tradičního peruánského pokrmu a připravte si ho doma snadno a rychle. Tento pokrm je ideální pro letní dní a osvěží vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 400g čerstvého lososa
- 1 červená cibule, nakrájená na jemné plátky
- 1 čerstvá chilli paprička, jemně nasekaná
- 2 limetky, šťáva
- Sůl a pepř podle chuti
- Koriandr, nasekaný
- 1 avokádo, nakrájené na kostičky
- Nachystaná tortillová lupínka nebo čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- Lososa nakrájejte na malé kostky a vložte do misky
- Přidejte nakrájenou cibuli, chilli papričku, šťávu z limetek, sůl a pepř
- Zamíchejte a nechte odpočívat v chladničce minimálně 30 minut, aby losos změkl a chutě se promísily
- Před podáváním přidejte nasekaný koriandr a nakrájené avokádo, promíchejte
- Ceviche podávejte s tortillovými lupínkami nebo ozdobte čerstvým koriandrem