23. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte delikátní ceviche z lososa a avokáda! Tento osvěžující peruánský pokrm je plný čerstvých chutí a je připraven bez tepelné úpravy. S jemným lososem a krémovým avokádem se spojují citronová šťáva, koriandr a cibule, vytvářející nepřekonatelnou kombinaci chutí. Využijte výhody avokáda plného zdravých tuků a omega-3 mastných kyselin z lososa. Rychle a snadno připravený ceviche z lososa a avokáda je ideálním předkrmem nebo lehkým hlavním jídlem pro teplé letní dny. Ochutnejte toto exotické jídlo, které zaručeně oživí váš jídelníček!
Suroviny
- 300 g čerstvého lososa
- 2 avokáda
- 1 malá cibule
- 1 červená paprika
- 1 limetka
- Čerstvá petrželka na ozdobu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Lososa nakrájejte na malé kostičky a dáme do mísy.
- Přidejte na drobno nakrájenou cibuli, avokádo a papriku.
- Na závěr přidejte šťávu z jedné limetky a dochuťte solí a pepřem.
- Dobře promíchejte všechny suroviny a nechte „ceviche“ odpočinout v chladničce alespoň 30 minut.
- Před podáváním ozdobte ceviche čerstvou petrželkou.